Betta på esport – The International 2020

En av världens främsta esport-tävlingar går under namnet ”The International” och har en imponerande prispott. Med sitt unika tävlingsformat och underhållande upplägg är The International 2020 ett spännande event att betta på.

Spela på esport hos Pixel.bet

Betta på esport - The International 2020

Populär turnering

I bettingvärlden är det här definitivt en av de stora snackisarna och The International har sedan starten attraherat en stor publik. Inför 2020 års upplaga har The International finslipats ännu mer och det är inte bara den hisnande prispotten som lockar. Tvärtom är spelsystemet noga genomtänkt och tävlingsformatet är än mer rätt i tiden. Stora esport-spelare som Admiral Bulldog, Dendi och Puppey har också haft betydelse för The Internationals storhet inom betting-världen.

Kvalificering till The International 2020

Alla deltagande lag samlar poäng via vad som kallas Dota Pro Circuit och hela tävlingsformatet är i år baserat helt på poäng. Kvalificeringsspelet delas upp i Major- och Minor-turneringar där de förstnämnda ger flest poäng. Laget med flest samlade poäng från de nämnda turneringarna får tillgång till den åtråvärda The International. Lagen delas vidare upp i olika grupper och om vi utgår från förra årets tävlingsformat så innebär det att varje lag möter sina gruppmotståndare minst en gång. Gruppernas fyra bästa lag går vidare till slutspel medan lagen med sämst resultat åker ur turneringen. Lagen som hamnar på mittenplaceringar går vidare, men i en lägre kategori.

När slutspelet är igång, det vill säga huvudspelen, sker detta i ett så kallat double-elimination upplägg. Lag som gått vidare till den högre kategorin åker ner i den lägre kategorin om de förlorar. Skulle ett lag från den lägre kategorin förlora åker de ur turneringen. Normalt sett brukar finalen spelas i bäst av fem matcher och det är det vinnande laget från högre kategorin som möter det vinnande från den lägre.

Betta på The International

Det här är definitivt ett event att hålla koll på om du gillar esport eller vill testa en ny marknad att spela på. Esport-betting är en av de starkast växande marknaderna och du kommer snabbt märka hur kul det är.

Några insider-tips när det gäller betting på Dota 2 är spel på vem som får första ”kill”. Även spel på vilket lag som förstör nästa torn eller dräper nästa Roshan kan vara värt att testa. ”The most Hero Kills” är ett bett som innebär att du spelar på vilken spelare som lyckats döda flest heroes.
Till Pixel.bet