Fotbolls-VM för damer 2019

I mars 2015 meddelades det att Frankrike kommer stå som värd för det åttonde världsmästerskapet i fotboll för damer. Mästerskapet inleds den 7 juni och finalen spelas i Lyon den 7 juli. Totalt kommer 24 lag att delta och Frankrike är, som värdnation, automatiskt kvalificerade. I skrivande stund är ytterligare 13 lag klara för deltagande. Det innebär att det är ytterligare 10 lag som ska kvala in och försöka lyckas med det som USA gjorde år 2015, nämligen att erövra den eftertraktade guldpokalen. Bland de topprankade länder som redan är kvalificerade, hittar vi bland annat England, Frankrike, Australien och Japan. Även Brasilien har kvalificerat sig för mästerskapet, och det är en nation man aldrig får räkna bort när det gäller fotboll. Vi svenskar kan också glädjas åt att Sverige ännu en gång ska delta i det spännande mästerskapet.
Spela på fotbolls-VM för damer hos Unibet

Fotbolls-VM för damer 2019

Sveriges chanser

Vad ska vi då tro om Sveriges chanser under fotbolls-VM för damer i Frankrike nästa år? Sverige ligger för närvarande på plats 9 på världsrankingen, vilket innebär att laget inte direkt tippas som guldaspirant. Men med lite tur och skicklighet är allt möjligt. Det håller vi i alla fall våra tummar för! Laget består av ett gäng rutinerade gamla rävar, som målvakten Hedvig Lindahl, försvaren Nilla Fischer, och mittfältaren Caroline Seger. De gör alla med stor sannolikhet sitt sista stora mästerskap, vilket innebär att det kan vara deras sista chans att vinna det efterlängtade guldet. En förutsättning för det är givetvis att de blir uttagna. I dagsläget talar dock det mesta för att förbundskapten Peter Gerhardsson väljer att ta med alla tre i den slutgiltiga VM-truppen. Det vi med säkerhet vet, är att det kommer bli en spännande fotbollssommar för de svenska damerna.

Så spelas fotbolls-VM för damer 2019

Som tidigare nämnts, kommer totalt 24 lag göra upp om den ärofyllda titeln som världsmästare. De 24 lagen delas in i totalt 6 grupper om 4 lag, och grupplottningen sker i Paris den 8 december. Inom varje grupp kommer alla lag att möta varandra en gång, och när samtliga matcher är spelade kommer gruppettan, grupptvåan, och de fyra bästa grupptreorna gå vidare till slutspel. Där spelas det i sin tur sextondelsfinal, åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal, och final – där de två bästa lagen slutligen gör upp om vem som ska bli världsmästare 2019. Totalt kommer matcherna spelas i 9 städer. Öppningsmatchen kommer spelas i Paris och finalen kommer, som tidigare nämnts, spelas i Lyon. Övriga värdstäder är Grenoble, Le Havre, Montpellier, Nice, Reims, Rennes och Valenciennes.

Nu hoppas vi att du fått den förkunskap du kan behöva om du vill följa världsmästerskapet i fotboll för damer 2019!
Registrera dig och spela hos Unibet