Hur tippar man 1×2 på Asian Handicap

Har du hört talas om Asian Handicap och inte riktigt förstått vad det är för något? Asian Handicap erbjuder dig frihet, variation och ren spelglädje. Speltypen har sitt ursprung i Indonesien vilket ger klarhet i varför det faktiskt heter som det gör. Du hittar Asian Handicap hos bland annat Bet365

Hur tippar man 1x2 på Asian Handicap

Hur fungerar Asian Handicap?

Grundtanken är att du spelar på hur många fler mål det laget du förutspår kommer vinna gentemot antalet mål motståndaren gör. Precis som alltid varierar oddsen på vilket lag som är mest troligt att vinna. Det är alltså ett spel med lite finess.

Inför en fotbollsmatch sätts det upp ett antal så kallade handicap vilka alla har olika odds. Dessutom finns det olika typer av lines, du kan spela på Asian Handicap hela-lines, halva-lines eller kvarts-lines. Hela lines är alltid hela nummer medan halva-lines är ett helt nummer plus ett halvt som exempelvis 1,5. Värdet av handicapet läggs till alternativt tas bort från matchresultatet (om du har spelat på ett negativt tal exempelvis -1) och då ser du om du har vunnit.

Vidare är kvarts-linesen något mer komplicerade, det kan ses som ett nästa steg när du har börjat bli trygg i Asian Handicap. Kvarts-linesen slutar alltid på ,25 eller ,75. Det kallas även för dubbla handikapp och resultatet för dessa räknas ut genom två virtuella spel och två handicap.

Till skillnad från vanlig traditionell betting finns det i Asian Handicap ingen möjlighet att vinna på en oavgjord match då det vid oavgjort inte finns ett lag som har gjort fler mål, det vill säga att inget handicap har uppnåtts från något utav lagen. Om du har spelat på ett helt nummer i handicap och resultatet skulle bli oavgjort så återbetalas din insats för det av ditt spelbolag. Det låter kanske lite komplicerat, men det är hur kul som helst när man väl kommer in i det!

Till Bet365