Snart dags för Turkiet – Sverige i Nations League

Snart är det avspark mellan Turkiet – Sverige i Nations League. Detta kommer minst sagt bli en spännande match. Bäst odds och matchfakta hittar du hos Unibet

Succé för Sverige vid förra VM i Ryssland

Men först tänkte vi göra en kort tillbakablick hur det gick för Sverige i det senaste stora mästerskapet. Efter att Sverige gjorde en succéartad höst förra året, år 2017, tog de sig till VM i fotboll i Ryssland sommaren år 2018.

Där blev det ännu en gång några framgångsrika matcher. Efter en trevande inledning mot Sydkorea lyckades Sverige till sist segra i den egna öppningsmatchen. Men eftersom Tyskland förlorade mot Mexiko i öppningsomgången så var läget fortfarande prekärt. I händelse av en förlust mot Tyskland skulle Sverige mer eller mindre vara piskade att vinna den sista matchen mot Mexiko.

Snart dags för Turkiet - Sverige i Nations League

Sveriges väg till kvartsfinal

Överraskande nog så tog Sverige ledningen mot Tyskland efter ett mål på en kontring där Ola Toivonen i Sveriges landslag lobbade in bollen mot den tyska målvakten men i andra halvlek blev forceringen för stark. Tyskarna malde ner Sverige, som nästan lyckades hålla ut. Först på övertid gjorde tyskarna mål på en frispark och vann med 2-1.

Som tur är så lyckades Sverige efter en stark match mot Mexiko ändå gå vidare och vinna med 3-0 vilket ledde till att Sverige vann hela gruppen. Detta efter att Tyskland i en helt galen match förlorade mot Sydkorea och åkte ur VM. Hade tyskarna vunnit den matchen så hade de antagligen istället vunnit gruppen på sex poäng.

Det betydde att Sverige fick ett enklare motstånd i åttondelsfinalen, nämligen Schweiz. Lite turligt gjorde Sverige mål och vann med 1-0 innan det blev dags för England i kvartsfinalen, ett motstånd som blev för svårt.

Det tog slut i kvartsfinalen, och nu under hösten så spelas det istället UEFA Nations League – matcher.

Sverige har redan mött Ryssland en gång och det slutade med en lite sömnig match där resultatet blev 0-0 på bortaplan i Kaliningrad. Sverige har även mött Turkiet en gång på hemmaplan i en match där Sverige mycket snöpligt tappade en förmodad vinst. Turkarna vände och vann med 3-2 på svensk hemmaplan.

Press på Sverige att vinna

Vissa grupper i Nations League består av tre lag, medan andra har fyra. Hur det går i Nations League påverkar seedningen inför matcherna som spelas när lagen försöker ta sig till EM år 2020. Sverige har nu en lite tuff sits och behöver prestera väl mot Turkiet i november.

Tabelläget just nu:

Ryssland 7 p, Turkiet 4 p, Sverige 1 p

Ryssland och Turkiet har dock spelat tre matcher, Sverige har endast spelat två.

Turkiet – Sverige kan bli en svår nöt att knäcka

Turkiet visade i det tidigare mötet att de är att räkna med och inte bör underskattas. Slappnar man av mot turkarna kan man bli straffad och snabbt få ett par mål i baken så det gäller att kriga under hela matchens gång. Turkiet är dock ingen omöjlig uppgift. Ryssland vann mot Turkiet på turkarnas hemmaplan i en match där Ryssland avgick med segern och slutsiffrorna skrevs till 1-2 till Rysslands favör. Det blir minst sagt en spännande match mellan Turkiet – Sverige.

Till Unibet