VM i fotboll 2018 i Ryssland

Under en hel månad, mellan 8 juni till den 8 juli 2018, kommer så gott som hela världen att sitta klistrade vid sina apparater för att se VM i fotboll 2018 i Ryssland. Det kommer att hållas i 13 olika ryska städer, bland annat Moskva, Sankt Petersburg och Kalingrad. Kvalificeringsmatcherna har redan kommit igång och kommer att fortsätta under våren 2017. De sista kvalmatcherna spelas i november, då de bästa tvåorna får slåss om de sista platserna.

Ryssland har redan sin plats given eftersom de är värdar för fotbolls-VM, men de andra lagen kämpar på om de begränsade platserna. Sverige ligger för tillfället trea i sin grupp, men mycket kan ju hända innan det hela är avgjort. De regerande mästarna sedan sista VM är Tyskland, men det är inte självklart att de vinner igen. Det är bland annat detta som gör fotbolls-VM så intressant, att det finns flera mycket bra lag som alla har en chans att nå upp till toppen. Till Betsson

VM i fotboll 2018 i Ryssland

VM är största turneringen

Det finns flera miljoner fotbollsspelare runt om i världen, det är verkligen en stor sport. Just VM är en av de största turneringarna som hålls, och då bara vart fjärde år. Officiellt så är det FIFA som håller i trådarna, som bestämmer var det ska hållas och tar hand om lottningen. Varje gång så lägger man VM i olika länder och nu är det alltså Rysslands tur.

Totalt är det 32 länder som deltar i fotbolls-VM 2018, och som tävlar om att vinna en av de viktigaste titlarna inom fotbollen. Antal länder från varje världsdel är baserat på vilken rank länderna har i världen. Som referens kan nämnas att Sverige ligger på plats 33. Från Europa så kommer det alltså att väljas 13 länder, från Afrika fem stycken och från Sydamerika 4,5. Detta innebär att fyra lag går direkt till VM medan ett lag får kvalificera sig i de interkontinentala matcherna.

Se VM matcherna direkt

Helt klart så kommer fotbolls-VM att täckas av media. Men eftersom Ryssland inte ligger så långt borta kan det vara lättare att ta sig dit för att se matcherna direkt. Detta VM kommer dock priserna att ligga riktigt högt, man får betala närmare 10 000 kronor för en biljett till finalen. För ryssarna själva är det dock starkt reducerade priser, ungefär som man gjorde sist i Brasilien.

Alla fotbollsentusiaster ser fram emot fotbolls-VM i Ryssland 2018. Även om det kommer att vara några mindre turneringar innan dess så är VM alltid en höjdpunkt.

Till Betsson