Norsk Tipping är norrmännens motsvarighet till Svenska spel

Betting på nätet i Norge är i stort sett detsamma som svenska sajter. I en del fall är det norsk/svenskt intresse som styr men även andra spelbolag har med fördel norska som språk.

Norsk Tipping är norrmännens motsvarighet till Svenska spel

Vad som Norsk Tipping och Svenska Spel inte har så är det konkurrenskraftiga odds och välkomstbonus. De erbjuder inte heller reaload-bonus eller riskfria spel. Det är vad alla ”fria” spelsajter har, och de har det med råge. Norska bettingsider delar ut bonus i stora mängder. Som både norsk eller svensk spelare är det bara att lapa i sig. Eller vad sägs om:
Betsafe erbjuder en insättningsbonus på 100% upp till 1000 kr till nya spelare.
Betsson ger dig ett riskfritt spel upp till 1000 kr på din första insättning. Om du förlorar på ditt första spel så får du insatsen tillbaka.
Titanbet kör med: Satsa 25 euro och få 25 euro gratis.
10Bet har en särskild bonuskod, ange SE1500 och få 100 % på upp till 1 500 kronor.
Mobilbet ger 100 % upp till 1 000 kronor när du spelar på odds som minst är 1,80.
Bethard har sin oddsbonus på 1 000 kronor max där man matchar insättningen med 100%.
888sport tredubblar din första oddssatsning.
William Hill har även de en gräns på bonus-max till 1 000 kronor.
ComeOn har bonus-max på 3 000 kronor.
Unibet , en av de första svenska spelsajterna och väl förbundna med de norska spelarna, ger 1 200 kronor i oddsbonus.

Monopol i båda länderna

Precis som i Sverige har Norsk Tipping monopol på spelandet inom landet. Detta betyder att de släpper inga nätcasinon eller oddsspelsidor över gränsen. Bolagen måste sända sin web från något land där de får licens. Men precis som i Sverige går diskussionerna höga om att dela ut licenser även i Norge. Troligen kommer det gå åt hållet med friare tolerans. Argument som att spelbolagen inte tar samma ansvar för spelarna som Norsk Tipping gör håller inte längre. Alla nätets spelbolag har hög moral vad gäller att se till spelarnas väl och ve, precis som Svenska Spel och kusinerna i Norge.