Stryktipset

Här går vi igenom hur man spelar Stryktipset samt viktig information om med återbetalning, vinstfördelning och systemspel. Vi har även info om alternativ till Stryktipset hos andra spelbolag på nätet.

Stryktipset systemspel

Spela på Stryktipset

Stryktipset är en tjänst hos spelbolaget Svenska Spel som går ut på att tippa 1, X eller 2 (hemmaseger, oavgjort, bortaseger) i 13 fotbollsmatcher, främst hämtade från Sverige och England. Stryktipset hade premiär den 20 oktober 1934 då priset per rad var 25 öre. Nu är priset per rad 1 kr.

Raderna fylls i på spelkuponger som finns hos ombuden. Det går även att fylla i tipset online på svenskaspel.se. Kupongerna kan antingen fyllas i med enkelrader eller system.
Känd slogan för Stryktipset: “13 rätt är respekt”

Enklaste formen är M-system som byggs av enkelspel, halv- och helgarderingar. Det blir fort många rader med M-systemet. Lösningen på det är R- och U-systemen. Där reduceras antalet rader ur ett M-system enligt speciella regler, och dessa kallas därför reducerade system. R system kan ha olika garantier till exempel 12 rätts garanti. För att vinna pengar måste man minst ha 10 av 13 rätta tippningar.

Av hela spelpotten återbetalas 65 % i form av vinster. Det finns betydligt smartare sätt att spela mer om det i nästa inlägg. Att spela på singelspel eller oddset ger större vinstchans. Det finns även alternativ till Svenska Spel med högre utbetalningsprocent.

Vinstfördelning Stryktipset

Antal rätt | Vinstfördelning | Vinstchans
13…………40 %…………….1:1594323
12…………15 %…………….1:61320
11…………12 %…………….1:5110
10…………25 %…………….1:697
Totalt 100 % 1:607

Systemspel på Styktipset

För att ha chans på de lite större vinsterna på Stryktipset behöver man någon typ av systemspel. Detta för att det finns så många möjliga kombinationer att en enkelrad sällan räcker för att vinna något. Svenska Spel har en speciell kupong för systemspel (Se bild) som underlättar för oss spelare.

Att spela systemspel handlar framförallt om hur mycket man vill spela för och vilken typ av system man är ute efter. Vi skall gå igenom de två typerna matematiska system och reducerade system lite mer i detalj.

Stryktipset med matcher från England och Sverige

Matematiska system på Styktipset

Matematiska system är de som ger garanterad vinst om du prickar in dina matcher. Det innebär att om du har 13 rätt på din kupong så blir det 13 rätt. Du kan ha obegränsat antal hel och halvgarderingar och summan för systemet blir det antal rader som du har tippat. Låt säga att du har valt att spela ett matematiskt system med 4 helgarderingar så får du 3*3*3*3 antal rader vilket är 81 kronor.

Du tippar matematiska system direkt på veckans kupong eller om du spelar på nätet direkt hos Svenska Spel. Detta är den enklaste formen av systemspel men det är samtidigt den dyraste.

Reducerade system på Stryktipset

Ett annat alternativ är att spela reducerade system och det innebär att man utesluter ett visst antal rader. Denna typ av systemspel ger inte garanterad vinst på samma sätt som ett matematiskt system, men den ger dig bra vinstchanser till en lägre insats.

Ett reducerat system med fyra helgarderingar kostar bara 9 kronor till skillnad från det matematiska som kostade 81. Samtidigt innebär det att man bara spelar 9 rader totalt det påverkar givetvis vinsterna och vinstchanserna.

Enklaste sättet att testa de olika matematiska och reducerade systemen är att gå till Svenska Spel och prova deras tipskupong där du kan se alla deras systemspel i veckan tipskupong.

Tipset1X2.se

Alternativ till Styktipset

Det finns alternativ till Stryktipset hos spelbolagen på nätet. Dock får det inte heta Stryktipset av rättighetsskäl. De spelbolag som har denna typ av spel har oftast en bättre återbetalning än vad Svenska Spel har men i gengäld blir sällan vinstpotten eller jackpotten så stor som på det klassiska Stryktipset!

Dessa alternativ finns till klassiska Stryket:

Tipsduellen hos Snabbare
Jackpot Pool hos Paf
Fullträffen hos Svenska Spel

Vilken återbetalning har Stryktipset?

Av hela spelpotten återbetalas 65 % i form av vinster.

Kommentarer 2